ROSKILDE DOMKIRKE

Roskilde Domkirke er et storslået kirkerum og et arkitektonisk mesterværk. 1000 års historie om kongernes, kirkens og Danmarks historie fortalt gennem kalkmalerier, kongegrave, kunst og arkitektur. 40 konger og dronninger er begravet under de himmelstræbende hvælv og i de dunkle krypter.

Læs mere om Roskilde Domkirke på www.roskildedomkirke.dk

VERDENSARV

Roskilde Domkirke er på UNESCOs Verdensarvsliste og blev indskrevet i 1995. Fonden til Formidling af Kulturarven Roskilde Domkirke har som sit formål at formidle Domkirkens status som verdensarv og nationalt monument.

Roskilde Domkirke er udpeget af UNESCO som verdensarv og unikt bevaringsværdigt monument fordi den er Nordens første gotiske bygningsværk, der gennem 800 år er blevet udbygget med kapeller i kraft af sin status som kongelig gravkirke.  Den er dermed i godt selskab med verdensberømte monumenter som pyramiderne i Egypten, Taj Mahal i Indien og Den kinesiske mur. Danmark og Grønland har 10 verdensarvssteder - 7 kulturelle og 3 natur. Læs mere om de forskellige steder på Slots- og kulturstyrelsens hjemmeside.